Русия е отговорна за бомбардирането на тръбопроводите Северен поток, тъй като

...
Русия е отговорна за бомбардирането на тръбопроводите Северен поток, тъй като
Коментари Харесай

Украински експерт обвинява Русия за аварията със Северен поток

Русия е виновна за бомбардирането на тръбопроводите " Северен поток ", тъй като по този метод се пробва да избегне санкции за отвод да доставя газ на Европейския съюз (ЕС), да избегне бързата национализация на тръбите и да събере личния си електорат.

Андрий Риженко, специалист по военни и енергийни въпроси, капитан 1-ви сан, заместник-началник на щаба на Военноморски сили на Украйна (2004-2020 г.), разяснява тематиката в коментар за " Укринформ ".

" Руската федерация извърши взривяването на подводните газопроводи " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ". Щетите по тръбите бяха разследвани от Дания и Швеция, които имат подобаващ личен състав в сеизмологичните станции. Техните изводи бяха, че това е акт на бойкот, който изисква почти 100 кг тринитротолуол (TNT) за всяка тръба. Западът е уверен, че Русия има мотивацията и средствата да извърши това ", отбелязва специалистът.

Според Риженко, Руската федерация е отказала да доставя в контрактувани размери: " Но когато става дума за контракти, политическите решения не работят. Европейците биха могли да изискат милиарди отплата от Газпром при положение на спиране на доставките. Следователно бомбардирането на тръбата е метод за отбягване на санкции. "

" Друг претекст е да покажем кой е мъжът в къщата, да сплашим Европа. Въпреки че Германия е запълнила складовете си с съвсем 90% и няма сериозна опасност от дефицит. Третият претекст, защото Руската федерация споделя, че е във война с груповия Запад, този бойкот ще добави облици за вътрешна готовност против " подлия " Запад. Последният претекст е, че откакто се обмисляше концепцията за национализиране на двете тръби на " Северен поток ", Русия можеше да го направи, единствено с цел да не разреши на никого ", отбелязва специалистът.

Бившият заместник-началник на щаба на Военноморски сили на Украйна също сподели, че руски кораби постоянно се виждат в региона. Такива детонации биха могли да бъдат проведени от подводни диверсанти.

" В Русия има звено, наречено Главна дирекция за дълбоководни проучвания - това са хора, които могат да организират такива проучвания на огромна дълбочина (до 6 км), до момента в който газовите тръби са положени на дълбочина 80 метра. организацията разполага с разследващи кораби и подводници от разнообразни класове.Именно тази организация притежаваше дълбоководния разследващ катер " Лошарик ", който потъна през 2019 година! " — предложи Риженко.

Припомняме, че Москва разгласи, че разполага с доказателства, че Западът има роля за пробойните по подводните тръбопроводи на " Северен поток ", които заплашват да ги извадят от употреба. Това съобщи шефът на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин.

Аварията на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 " сигурно е от изгода за Съединени американски щати. Това съобщи в петък непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя. 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг към този момент назова бойкот повредата на газопроводите " Северен поток " и предизвести, че умишлена офанзива против инфраструктурата на съдружниците ще бъде посрещната с съдбоносен отговор.

Европейският съюз също към този момент даде обещание " постоянен и единен отговор " на " саботажа ".

Според блока пробойните в двата подводни газопровода сред Русия и Германия " не са съвпадане " и има признаци, че са били " тенденциозен акт ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР